Великодня традиція!

Великодня традиція!

Свято Пасхи недалечко, 
Люди звичай бережуть, - 
Розмальовують яєчка, 
Пишні пасочки печуть.

Ми сьогодні рано встали, 
Різні фарби готували:
Із цибулі, із кори,
З ягід, квітів і трави.

Гарна писанка у мене. 
Мабуть, кращої й нема. 
Мама тільки помагала, 
Малювала ж я сама.

     

Катерина Перелісна «Писанка»

        В кожній християнській сім’ї цього періоду в підготовці до Великодня з нетерпінням чекають усі – і дорослі, і діти! Для багатьох – це старезна добра традиція. В нашій школі також вона присутня– малювати писанки перед Великоднем. Наші учні із великим задоволенням та завзяттям взялися до роботи, завдяки їхньому терпінню та допомозі наставників усе вдалось на славу!
        Нехай кожна писанка, створена їхніми рученятами приносить радість та незабутні емоції. Наші гімназисти – молодці! 

Детальніше »»»


А у Вас уже готові великодні кошички?

А у Вас уже готові великодні кошички?

        Пасхальні кошички "Незабудок" та "Зерняток" уже готові! Талановиті другокласники полюбляють фантазувати та створювати оригінальні колажі з різних матеріалів.


Юні художники!

Юні художники!

         Наші старші гімназисти - справжні художники. Вони змішали свої уміння з настановами вчителя, фантазію із старанням та натхненням - і ось що з цього вийшло...Далі буде!!!

Детальніше »»»


МАЛЮЄМО ПИСАНКУ РАЗОМ З НОВИМИ ДРУЗЯМИ!

МАЛЮЄМО ПИСАНКУ РАЗОМ З НОВИМИ ДРУЗЯМИ!

       Сьогодні, 2-го квітня, до нашої Школи завітали гості - діти переселенці з Луганська та Донецька. Наш Учнівський парламент радо прийняв цих дітей і провів майстер-клас "Розмалюємо разом писанку". Учениця 7-го класу "Едельвейси" Харитина Тумак розповіла гостям про символ Христового Воскресіння - писанку, її різновиди, як і чому їх готують перед Великоднем. Дякуємо нашим активним учням, членам шкільного парламенту за їх відкритість, доброзичливість і готовність ділитися своїми вміннями, добротою та любов’ю!


Великопосні реколекції

Великопосні реколекції

        Учні 5-8 класів мали благодатний час духовної віднови під час реколекцій при монастирі о.Василіан (26.03.2018 - 27.03.18 Брюховичі). Дякуємо, що такі важливі та складні теми, як ХРЕСТ, ПЛАЩАНИЦЯ, ЛЮБОВ допоміг відкрити та пізнати о.Антоній (духівник нашої гімназії). Усвідомити та зрозуміти заступницьку смерть на хресті нашого Спасителя, зануритися у себе, віддати Ісусові все те, що заважає йти нам праведним шляхом, наші учні мали нагоду разом з п.Маріанною Гладюк.

       Надзвичайно цікаво та неймовірно креативно гімназисти перенеслись у часи Ісуса та спробували перевтілитись у людей, для яких Він подарував чудо оздоровлення, стали на суді перед "Пилатом" на захист Ісуса разом з п.Наталею Древняк-Сарабун. Спільний вечірній перегляд фільму "Чудо з небес" допоміг підтвердити те, що чуда у житті відбуваються дуже часто і їх пізнають ті, хто ВІРИТЬ І НАДІЄТЬСЯ на Бога. Веселі розваги на спритність, кмітливість та взаємопідтримку разом з п.Іриною Пєкною та п. Надією Миркою дали усім нам можливість переконатися, що ми - команда, спільнота справжніх лідерів - християн! Прогулянка зимово-весняним лісом та футбол на снігу довершили цей благословенний час, про який учениця 6-го класу Пуць Юстина сказала так :" Я повертаюся додому із незвичайними емоціями та освітлена духовним спокоєм!" Тому, ми маємо надію, що ці чудові два дні допоможуть нам із радістю, миром, вірою і любов'ю зустріти світле Воскресіння Христове!


Хресна Дорога у молодшій школі

Хресна Дорога у молодшій школі

            27 березня,у нашій школі відбулась Хресна Дорога, у якій взяли участь молодші учні

            Хресна дорога - це свідоцтво вічної незгасаючої любові Ісуса Христа до нас, яка освячена невинною Кров'ю, нечуваними стражданнями нашого Спасителя. Наші учні, вчителі та батьки спробували розпалити у своїх серцях співчуття, вдячність, гарячу любов та довіру Ісусові, який жертвою на хресті відкупив усіх нас від гріха і вічної загибелі.


Ура! Перемога! Кубик Рубика FEST 2018

Ура! Перемога! Кубик Рубика FEST 2018

Школа Святої Софії зайняла перше місце серед восьми команд різних шкіл Львова, 5 – 6 класи. Змагалися з логічних завдань, ІТ – рішень, експериментів та конструювання.

Вітаємо  команду переможці у складі: Петро Музичук, Андрій Сухай, Северин Якимів, Богдан Тицький, Максим Сивак! Молодці! Дякуємо випускникам нашої школи за активну участь у командній роботі!

 

Також велика подяка КМДШ за неймовірну захоплюючу гру!


Наші учні озвучили мультфільм!

Наші учні озвучили мультфільм!

       Учні третіх класів, взяли участь у розробці підручника з релігії для недільних шкіл Канади. Робота в професійній студії та озвучування мультфільму викликали захоплення у всіх. Своїми голосами діти передавали частинку добра та своєї любові такій далекій країні та її мешканцям.


Вітаємо переможців!

Вітаємо переможців!

        Команда учнів 4 класу "Первоцвіти" перемогла у Шкільному чемпіонаті з футболу та отримала кубок! Серед старших гімназистів перемогу отримали 6 - тикласники "Лілеї" та захистили звання чемпіонів. Вітаємо наших футболістів!


10 ПОРАД О. ПІО НА ВЕЛИКИЙ ПІСТ

10 ПОРАД О. ПІО НА ВЕЛИКИЙ ПІСТ

 1. Подбай про те, щоб бути терпеливим.

«З простотою прямуйте дорогою Господа і не втомлюйте свого духа. Треба, щоб ви зненавиділи свої вади, але робіть це з поміркованою ненавистю, а не гнівно і нервово… Через брак терпеливості, мої дорогі, ваші недосконалості замість зменшуватися, розростаються щоразу сильніше, оскільки неспокій і стурбованість про те, як їх позбутися, викликають їхнє посилення».

«Збережи добре виписаним у душі те, що каже Божественний Учитель: у терпеливості нашій здобудемо душу нашу».

2. Не зосереджуйся на своєму гріху.

«Не муч себе тим, що зроджує гризоту, неспокій, переживання. Треба тільки одного: вознести духа і любити Господа Бога».

3. Думай про інших. Дбай про усмішку на їхніх обличчях.

«Нехай твоя поява, де ти лиш будеш, завжди буде така тактовна і делікатна, немовби це була усмішка Бога».

4. Зосередься на тому, що думаєш про свої цілі та прагнення.

«Твоє зусилля і твоя увага нехай завжди будуть звернені на те, щоб у тебе був правильний намір. Його треба мати у праці і в боротьбі, завжди мужній і великодушній, із підступами злого духа».

5. Пам’ятай, що Ісус постійно біля тебе!

«Нехай тебе не страхають численні пастки цієї пекельної бестії. Господь Ісус, який завжди з тобою, боротиметься разом із тобою. Він ніколи не допустить, щоб душа впала і була переможена».

«Ніколи не покладайся на себе. Всіляке уповання покладай тільки на самого Бога».

6. Не забувай про Боже милосердя.

«Справедливість Божа вражає. Але не забуваймо, що також Його милосердя є безконечне».

7. Не втрачай надії, коли тобі тяжко.

«Не осягнути спасіння без переходу через бурхливе море, яке постійно загрожує потопеллю. Горою святих є Голгофа. То з неї переходять на іншу гору, яка називається Табор».

8. Молися, Господь Бог завжди тебе вислухає.

«Молись і уповай! Не нервуйся! Неспокій нічому не служить. Бог — милосердний, Він вислухає твою молитву».

9. Молитва — найліпший спосіб утішення.

«Найкраща втіха духа — зміцнення, що походить із молитви».

10. На все дивися з любов’ю.

«Гордуй спокусами, а прикрощі приймай із любов’ю. Дозволь вітру віяти і не думай, що шелестіння листя це гуркіт зброї»